» GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRE «

Tøj til Brudgom

Hos Sten Golman er vi eksperter i tøj til brudgommen. Vi har over 40 års ekspertise i påklædning af gommen til den store dag, og gør en ære ud af at finde en løsning der både passer gommen og bruden. Find inspiration til den store dag her og book en  prøvesession i vores butik, for at få taget personlige mål og find din personlige stil i vores store udvalg.

find inspiration til gommens tøj i vores slideshow

Brug for råd og vejledning til brudgommens tøj?

Når den store dag er ved at nærme sig, er der flere aspekter at vurdere. Bryllupstøj kan være en stor beslutning at tage. Skal det være klassisk, eksempelvis med kjole og hvidt eller med smokingen (selvom det er mod de gamle kodeks for dresscode), eller det klassiske jakkesæt, med tilhørende skjorte vest og plastron. Man kan også vælge kantede jakkesæt, såsom tøjstil med inspiration fra 1700-1900 tallet. Muligheder er mangfoldige og skal testes. Vi har nedenstående indsat inspiration for året 2021.

Valgmulighederne for gommens tøj er mange

Traditionelt set, har gommen typisk 3 valgmuligheder når han skal vælge sit tøj til den store dag. Oftest står valgmulighederne mellem nedenstående: 

•  Det klassiske jakkesæt 
•  Smoking 
•  Den ekstravagante og traditionelle løsning, kjolesættet.

Men i dag er det kun fantasien der sætter grænser, og har man lyst til at påklæde sig noget mere casual, er dette i dag helt normalt. Vi anbefaler at man vælger det som man føler sig mest tilpas i. Glæden ved den store dag skal komme til udtryk, og det vigtigste er at man er glad og tilpas i det sæt man nu vælger. Udvalget af tøj til brudgommen er uendeligt, og derfor er det en god ide at man får sin egen personlige stil indover. Hos Golman har vi et bredt udvalg, og gør en ære ud af at finde det tøj til brudgommen, som han føler der passer hans egen stil bedst, og med garanti også kan gøre bruden tilfreds og rørt, når hun ser det.

Sådan vælger man tøj til brudgommen

Det kan være svært at afgøre tøj til en gom, og som tidligere nævnt, bør han i sidste ende vælge det som han føler ser bedst ud, passer hans stil og føler sig bedst tilpas i. Men er man endnu mere i tvivl, kan det være en rigtig god ide at følge en dresscode. Mange vælger endda at inkludere denne i bryllupsinvitationen, hvor gæster på den måde også, har nemmere ved at finde ud af, hvad der passer til dem som gæster. En gammel regel som mange nemlig stadig følger, er at gommen er den der skal være finest påklædt. Mange følger dog ikke dette længere, hvor reglen nu blot mere handler om at man ikke må være finere end gommen. 

Dresscodes man bør vælge til brylluppet kan være f.eks white tie, black tie, black tie optional og cocktail/casual. Her sætter man et tema for sine gæster. Ønsker man altså et meget formelt bryllup kan bestemme at gæsterne skal komme i kjolesæt med white tie løsningen, hvor black tie ligger op til at man bør iklæde sig smoking.

Glem ikke detaljerne i brudgommens tøj

Når man har fundet det perfekte sæt, hvad enten det er et jakkesæt, kjolesæt, smoking eller noget helt fjerde, bør man med det samme gå i gang med at tænke på detaljerne til sættet. Her menes der, at man bør klart også bør få sin personlige stil indover valget af alt fra slips, butterfly, vest, sko, lommetørklæde, seler, manchetknapper og meget mere. Tøj til brudgom er ikke alt, og i sidste ende, ender detaljerne ofte med at tage meget fokus i sættet. 

Man bør også tænke over at disse stykker klæder og accessories med det samme vil få en vis affektionsværdi - særligt hvis man personliggøre dem. Dette kunne f.eks være, ved manchetknapper med en indgraveret dato. 

 Andre små ting som slipsenålen (hvis man har valgt at have slips på), kan tage fokus. Her er der også regler, hvor den maksimalt må fylde ¾ af slipsets bredde og ej heller må være for kort. Selvfølgelig skal den også sidde lige.

Vores Butik

Sten Golman 
Vester Voldgade 6-81552 København V 

Åbningstider:
 Mandag - Torsdag: 10 - 18 
 Fredag: 10 - 19 
 Lørdag: 10 - 16 
 Søndag: Lukket 

 Tel. +45 33 14 50 80
sten@golman.dk
Powered by AZEXO Shopify page builder