GOLMAN COPENHAGEN
is all about style

BRYLLUPS INSPIRATION

Hos Golman Copenhagen er vi eksperter i tøj til brudgommen. Vi har over 40 års ekspertise i påklædning af gommen til den store dag, og gør en ære ud af at finde en løsning der både passer gommen og bruden. Find inspiration til den store dag her og book en prøvesession i vores butik, for at få taget personlige mål og find din personlige stil i vores store udvalg. 

Book en prøvesession

De bedste råd til det perfekte Jakkesæt

Når den store dag er ved at nærme sig, er der flere aspekter at vurdere. Bryllupstøj kan være en stor beslutning at tage. Skal det være klassisk, eksempelvis med kjole og hvidt eller med smokingen (selvom det er mod de gamle kodekser for dresscode), eller det klassiske jakkesæt, med tilhørende skjorte vest og plastron. Man kan også vælge kantede jakkesæt, såsom tøjstil med inspiration fra 1700-1900-tallet. Muligheder er mangfoldige og skal testes. 

Det komplette jakkesæt til bryllup ser således ud 

Generelt siger man, at tommelfingerreglen for jakkesæt til bryllup er at man ikke må beklæde sig finere end brudgommen. Som brudgom skal man gerne skille sig lidt ekstra ud fra flokken, da det ligesom er dagen der handler om dig. Derfor er der altså to forskellige aspekter til jakkesæt bryllup man skal være opmærksom på.Først og fremmest skal man ligesom være bekendt med ens rolle til brylluppet. Er man brudgom vil man oftest gå efter at være i sit fineste puds. Her man vil ofte have et “three piece suit” på. Det er et jakkesæt til bryllup som består af både skjorte, vest og jakke. Det vil altid være brudgommen der sætter trenden for jakkesæt bryllup. Hvis brudgommen vælger en lidt mere casual stil, skal man gerne prøve at matche den. Årstiden for brylluppet vil ofte også have en indflydelse på valget af jakkesættet.

Husk alle detaljerne til dit jakkesæt til bryllup

Med farverne gennemgået, så burde man gerne have sit jakkesæt bryllup på plads. Det vil altså sige at man har skallen klar, men man skal ikke glemme diverse accessories som man kan bruge til at style sit jakkesæt til bryllup med. Her taler jeg om ting som mange godt er opmærksomme på, men det er bare noget man ikke må glemme. Det vigtigste valg for ens stil er helt sikkert om man kører med slips, butterfly eller intet. En mere casual vibe vil man få fra en åben top i skjorten. Skal man være ekstra fin og skarp i looket, skal man helt sikkert bruge et slips. En butterfly ligger omkring midten, men det handler også om hvor mange andre ting man har på. Derudover er der to ting som er meget gode til at færdiggøre ens look. Man kan virkelig sætte en stemning med det lommetørklæde man tager i brystlommen. Derudover man kan også bruge manchetknapperne til at sætte punktum ved ens udtryk af den stemning man har sigtet efter når man har valgt jakkesæt bryllup.

SÅDAN VÆLGER MAN TØJ TIL BRUDGOMMEN 

Det kan være svært at afgøre tøj til en gom, og som tidligere nævnt, bør han i sidste ende vælge det som han føler ser bedst ud, passer hans stil og føler sig bedst tilpas i. Men er man endnu mere i tvivl, kan det være en rigtig god ide at følge en dresscode. Mange vælger endda at inkludere denne i bryllupsinvitationen, hvor gæster på den måde også, har nemmere ved at finde ud af, hvad der passer til dem som gæster. En gammel regel som mange nemlig stadig følger, er at gommen er den der skal være finest påklædt. Mange følger dog ikke dette længere, hvor reglen nu blot mere handler om at man ikke må være finere end gommen. Dresscodes man bør vælge til brylluppet kan være f.eks white tie, black tie, black tie optional og cocktail/casual. Her sætter man et tema for sine gæster. Ønsker man altså et meget formelt bryllup kan bestemme at gæsterne skal komme i kjolesæt med white tie løsningen, hvor black tie ligger op til at man bør iklæde sig smoking. 

Book en prøvesession

GLEM IKKE DETALJERNE I BRUDGOMMENS TØJ 

Når man har fundet det perfekte sæt, hvad enten det er et jakkesæt, kjolesæt, smoking eller noget helt fjerde, bør man med det samme gå i gang med at tænke på detaljerne til sættet. Her menes der, at man bør klart også bør få sin personlige stil indover valget af alt fra slips, butterfly, vest, sko, lommetørklæde, seler, manchetknapper og meget mere. Tøj til brudgom er ikke alt, og i sidste ende, ender detaljerne ofte med at tage meget fokus i sættet. Man bør også tænke over at disse stykker klæder og accessories med det samme vil få en vis affektionsværdi - særligt hvis man personliggøre dem. Dette kunne f.eks være, ved manchetknapper med en indgraveret dato. Andre små ting som slipsenålen (hvis man har valgt at have slips på), kan tage fokus. Her er der også regler, hvor den maksimalt må fylde ¾ af slipsets bredde og ej heller må være for kort. Selvfølgelig skal den også sidde lige.

Hvilken farve skal mit jakkesæt være til brylluppet?

Apropos årstiden, så er det ofte at man justerer sine farver lidt efter årstiden. Det fleste bryllupper foregår på den tid af året hvor vejret er en smule bedre, men det er dog ikke alle. Til et sommerbryllup vil man ofte se mere farverige jakkesæt. Et jakkesæt til bryllup er altid op til ens egen smag, og det er kun ens fantasi der sætter grænser for hvordan man klæder sig. Hvis vi går tilbage til det komplette jakkesæt til bryllup, så er det populært at man vælger ens vest i en anden farve, der står en smule i kontrast til ens jakke. Her ser man ofte en mørkeblå jakke, blandet med en lysegrå vest. Dette udviser en selvsikkerhed i valget af jakkesæt bryllup. Når man vælger sin farve som brudgom, vil det ofte være noget der stemmer overens med farverne på brudens kjole. Derudover vil man igen have med i overvejelserne hvilket vejr og hvordan hele stemningen for brylluppet er. Det er ofte blå og grå farver i forskellige nuancer man ser i jakkesæt til bryllup.

VALGMULIGHEDERNE FOR GOMMENS TØJ ER MANGE 

Traditionelt set, har gommen typisk 2 valgmuligheder når han skal vælge sit tøj til den store dag, det klassiske jakkesæt og det moderne jakkesæt. Men i dag er det kun fantasien der sætter grænser, og har man lyst til at påklæde sig noget mere casual, er dette i dag helt normalt. Vi anbefaler at man vælger det som man føler sig mest tilpas i. Glæden ved den store dag skal komme til udtryk, og det vigtigste er at man er glad og tilpas i det sæt man nu vælger. Udvalget af tøj til brudgommen er uendeligt, og derfor er det en god ide at man får sin egen personlige stil indover. Hos Golman har vi et bredt udvalg, og gør en ære ud af at finde det tøj til brudgommen, som han føler der passer hans egen stil bedst, og med garanti også kan gøre bruden tilfreds og rørt, når hun ser det. 

Book en prøvesession

Det Klassiske Look

Det Moderne Look