» GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRE «

Jakkesæt til Bryllup

Hos Sten Golman er vi eksperter i tøj til brudgommen. Vi har over 40 års ekspertise i påklædning af gommen til den store dag, og gør en ære ud af at finde en løsning der både passer gommen og bruden. Find inspiration til den store dag her og book en  prøvesession i vores butik, for at få taget personlige mål og find din personlige stil i vores store udvalg.

find inspiration til gommens tøj i vores slideshow

DE KLASSISKE JAKKESÆT

DE MODERNE & AnDERLEDES JAKKESÆT

Jakkesæt til Bryllup - Brug for råd og vejledning?

Når den store dag er ved at nærme sig, er der flere aspekter at vurdere. Bryllupstøj kan være en stor beslutning at tage. Skal det være klassisk, eksempelvis med kjole og hvidt eller med smokingen (selvom det er mod de gamle kodeks for dresscode), eller det klassiske jakkesæt, med tilhørende skjorte vest og plastron. Man kan også vælge kantede jakkesæt, såsom tøjstil med inspiration fra 1700-1900 tallet. Muligheder er mangfoldige og skal testes. Vi har nedenstående indsat inspiration for året 2021.

Det komplette jakkesæt til bryllup ser sådan her ud

Når man skal til bryllup, kan det godt være svært at finde ud af hvad man skal tage på af jakkesæt. Generelt siger man, at tommelfingerreglen for jakkesæt til bryllup er at man ikke må beklæde sig finere end brudgommen. Som brudgom skal man gerne skille sig lidt ekstra ud fra flokken, da det ligesom er dagen der handler om dig. Derfor er der altså to forskellige aspekter til jakkesæt bryllup man skal være opmærksom på.

Først og fremmest skal man ligesom være bekendt med ens rolle til brylluppet. Er man brudgom vil man oftest gå efter at være i sit fineste puds. Her man vil ofte have et “three piece suit” på. Det er et jakkesæt til bryllup som består af både skjorte, vest og jakke. Det vil altid være brudgommen der sætter trenden for jakkesæt bryllup. Hvis brudgommen vælger en lidt mere casual stil, skal man gerne prøve at matche den. Årstiden for brylluppet vil ofte også have en indflydelse på valget af jakkesættet.

Hvilken farve skal mit jakkesæt bryllup være?

Apropos årstiden, så er det ofte at man justerer sine farver lidt efter årstiden. Det fleste bryllupper foregår på den tid af året hvor vejret er en smule bedre, men det er dog ikke alle. Til et sommerbryllup vil man ofte se mere farverige jakkesæt. Et jakkesæt til bryllup er altid op til ens egen smag, og det er kun ens fantasi der sætter grænser for hvordan man klæder sig. 

Hvis vi går tilbage til det komplette jakkesæt til bryllup, så er det populært at man vælger ens vest i en anden farve, der står en smule i kontrast til ens jakke. Her ser man ofte en mørkeblå jakke, blandet med en lysegrå vest. Dette udviser en selvsikkerhed i valget af jakkesæt bryllup. Når man vælger sin farve som brudgom, vil det ofte være noget der stemmer overens med farverne på brudens kjole. Derudover vil man igen have med i overvejelserne hvilket vejr og hvordan hele stemningen for brylluppet er. Det er ofte blå og grå farver i forskellige nuancer man ser i jakkesæt til bryllup. 

Husk alle detaljerne i dit jakkesæt til bryllup

Med farverne gennemgået, så burde man gerne have sit jakkesæt bryllup på plads. Det vil altså sige at man har skallen klar, men man skal ikke glemme diverse accessories som man kan bruge til at style sit jakkesæt til bryllup med. Her taler jeg om ting som mange godt er opmærksomme på, men det er bare noget man ikke må glemme.

Det vigtigste valg for ens stil er helt sikkert om man kører med slips, butterfly eller intet. En mere casual vibe vil man få fra en åben top i skjorten. Skal man være ekstra fin og skarp i looket, skal man helt sikkert bruge et slips. En butterfly ligger omkring midten, men det handler også om hvor mange andre ting man har på.

Derudover er der to ting som er meget gode til at færdiggøre ens look. Man kan virkelig sætte en stemning med det lommetørklæde man tager i brystlommen. Derudover man kan også bruge manchetknapperne til at sætte punktum ved ens udtryk af den stemning man har sigtet efter når man har valgt jakkesæt bryllup.

Vores Butik

Sten Golman 
Vester Voldgade 6-81552 København V 

Åbningstider:
 Mandag - Torsdag: 10 - 18 
 Fredag: 10 - 19 
 Lørdag: 10 - 16 
 Søndag: Lukket 

 Tel. +45 33 14 50 80
sten@golman.dk
Powered by AZEXO Shopify page builder