» GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRE «

Tøj til Bryllup

Hos Sten Golman er vi eksperter i tøj til brudgommen. Vi har over 40 års ekspertise i påklædning af gommen til den store dag, og gør en ære ud af at finde en løsning der både passer gommen og bruden. Find inspiration til den store dag her og book en  prøvesession i vores butik, for at få taget personlige mål og find din personlige stil i vores store udvalg.

find inspiration til gommens tøj i vores slideshow

Brug for råd og vejledning til brudgommens tøj?

Når den store dag er ved at nærme sig, er der flere aspekter at vurdere. Bryllupstøj kan være en stor beslutning at tage. Skal det være klassisk, eksempelvis med kjole og hvidt eller med smokingen (selvom det er mod de gamle kodeks for dresscode), eller det klassiske jakkesæt, med tilhørende skjorte vest og plastron. Man kan også vælge kantede jakkesæt, såsom tøjstil med inspiration fra 1700-1900 tallet. Muligheder er mangfoldige og skal testes. Vi har nedenstående indsat inspiration for året 2021.

Hvad tøj til bryllup skal man vælge som mand?

Når man skal til bryllup, er det største dilemma altid hvad for noget tøj til bryllup mænd skal have på. Det kan være super svært at finde rundt i, så derfor er det altid godt at hente lidt inspiration inden. Tøj til bryllup mænd er delt op i to kategorier. Det handler selvfølgelig om hvorvidt man er brudgom eller ej. 

Som regel siger man at det er brudgommen der sætter baseline, og så gælder det altid om at være lige et punkt under brudgommen. Brudgommen skal altid være flottest klædt til sit eget bryllup. Derfor er tøj til bryllup for mænd altid forskelligt afhængigt af hvilket bryllup man er til. Typisk vil brudgommen have valgt noget tøj til brylluppet som han mener er det der passer ham bedst, samtidig med at det komplimenterer bruden godt. Brudgommen vil oftest både have skjorte, vest og jakke på. Igen skal man dog være opmærksom på at der er mange ting der spiller ind her.  

Hvilke farver kan jeg vælge til mit bryllupstøj som mand?

En af de ting som man skal være opmærksom på inden man beslutter sig for sit tøj til bryllup er hvilken årstid man er i. Er det et sommerbryllup, vil man oftere se lidt mere fancy farver. Det vil være et resultat af de lyse omgivelser, så vil det ofte komplimentere lysere nuancer af farver. Derfor er det ikke forkert at have et mørkt jakkesæt på som bryllupstøj til en mand, men det er vigtigt at man lever sig ind i den stemning der gerne skulle være til brylluppet. Eksempelvis er tøj til bryllup for en mand til et kirkebryllup gerne et jakkesæt som er meget klassisk, og lever sig lidt ind i de gamle normer. 

Det betyder eksempelvis at et slips vil være et rigtig godt valg her. Her vil man oftest se mørkeblå og grå kombinationer af jakkesæt. Tøj til bryllup mænd er altså meget forskelligt, og det gælder om at læse stemningen korrekt inden man møder op. 

Hvilke accessories er vigtige for tøj til bryllup mænd?

Udover at have det rigtige jakkesæt på i den rette farve, så er der et par accessories som hører til når man snakker tøj til bryllup mand. Det første valg man skal tage, er et valg som sætter stilen i det store billede. Valget af sko er meget vigtigt for den vibe man udsender. Det står oftest mellem klassiske forretningssko, eller et par klassiske sneakers. Bemærk at det meste er rimelig basic, og der ikke er så mange ting ved sko der skiller sig ud. 

Derudover skal man vælge om man vil have et slips, en butterfly eller åben skjorte. Et slips vil som før nævnt ofte være associeret med et mere stilrent look. En åben skjorte hører måske mere til for mere casual vibe, såsom et bryllup på rådhuset eller lignende. Det er selvfølgelig altid op til en selv, og hvordan man bærer jakkesættet. 

For at færdiggøre tøj til bryllup for mænd, skal man helt sikkert have en slags klud, og her er farven og foldet på kluden meget vigtigt for hvilken stemning man udsender. Sidst men ikke mindst er en lille detalje som manchetknapper også meget vigtige for det fuldendte look. 

Vores Butik

Sten Golman 
Vester Voldgade 6-81552 København V 

Åbningstider:
 Mandag - Torsdag: 10 - 18 
 Fredag: 10 - 19 
 Lørdag: 10 - 16 
 Søndag: Lukket 

 Tel. +45 33 14 50 80
sten@golman.dk
Powered by AZEXO Shopify page builder